Az őszi tévés szezon második hetén is tartotta magát az RTL hétköznap és hétvégén egyaránt, bár a TV2-s Séfek Séfe és az Áll az alku néha kóstolgatja a piacvezető csatornát.

Nem sikerült a bravúr az első hétvégén a TV2-s celebműsornak: egyelőre nem taszította le a trónjáról az RTL-es tehetségkutatót, az X-faktort. A Sztárban sztár évek óta a TV2 zászlóshajója, az előző évadban is kiemelkedően teljesített, az ötödik évad első adását tegnap küldte adásba a tévétársaság. Bár a két műsor más-más napon fut (az X-faktor szombaton, a Sztárban sztár vasárnap), így a szó szoros értelmében nem egymással versenyeznek, viszont a két csatorna ezzel a két show-val küzd a nézők kegyeiért a hétvégén. Azaz mindig is lényeges kérdés volt, hogy melyik mekkora nézettséget ér el.

Fotó: RTL Klub - X-faktor

Ezt a versenyt mind a teljes népességben, mind pedig a hazai tévétársaságok többsége által elfogadott kereskedelmi célcsoportban (18-49) az X-faktor nyerte. Az előbbiben 1,28 millió, az utóbbiban 526 ezret hozott a tehetségkutató az RTL Klubnak (ez azt is jelenti, hogy az X-faktor múlt heti önmagát is fölülmúlta). A 4+-ban a Sztárban sztárra 1,04 millióan, a 18-49-es korcsoportban pedig 382 ezren voltak kíváncsiak. Igaz, az X-faktor már egy hete csigázza a kedélyeket, a Sztárban sztár csak most indult. A két műsor ezzel el is foglalta a 36. heti TOP 50 első két helyét.

Fotó: TV2 - Sztárban sztár

Jön fel a TV2

A múlt hét nagy kérdése az volt, hogy a két tévé közül ki nyeri a kora esti műsorsávot hétköznaponként. Az RTL túlélőshowja, a Survivor ugyanis az első hét – augusztus 28. és szeptember 1. között – első felében jól teljesített. Folyamatosan nyert, igaz, a TV2 gasztroműsora, a Séfek séfe fokozatosan növekedett, majd pénteken verte a Survivort. A 18-49-es kereskedelmi célcsoportban a 36. héten a Survivort képtelenség volt legyőzni, a Séfek séfe csakis a 4+-ban és szerdán kerekedett a reality felé.

Jól teljesít viszont a 4+-ban Gundel Takács Gábor vetélkedője, az Áll az alku, amely mindegyik nap jóbban teljesített a Barátok köztnél, igaz, amint végetért, a magyar szappanopera visszavette a vezetést a TV2-től, pedig ott a Drágám, add az életed! című műsor fut. Nem mondható el ez a kereskedelmi célcsoportban mért adatoknak nézve, ott csak csütörtök-pénteken nyert- teljes adást nézve - az Áll az alku, bár az is csoda, hogy felvette a versenyt az RTL Klub örökaduászával szemben.

A két kereskedelmi csatornán kívül csak egyetlen adó tudott ezen a héten betörni a kereskedelmi célcsoporton mért Top 50-be: az RTL-csoporthoz tartozó Film+-on vetített A mestergyilkos Jason Stathammal a címszerepben. A 4+-ban a Top 50-be a Dunán futó Hegyi doktor tört be két epizóddal.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

21 órája

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.