2012. február 10.

Az RTL-vezér a Turner Broadcasting élén

Gerhard Zeiler, az RTL Csoport vezérigazgatója lesz a Turner Broadcasting International új elnöke.

Új elnök áll a Turner Broadcasting System International élére a nemzetközileg elismert televíziós vezető, Gerhard Zeiler személyében – jelentette be Phil Kent, a Turner Broadcasting System, Inc. (TBS Inc.) elnök-vezérigazgatója.

A Turner Broadcasting System International elnökeként Zeiler felel majd az összes szórakoztató- és gyermek csatornáért, az Észak Amerikán kívüli médiaszolgáltatásokért, a CNN nemzetközi szolgáltatásaihoz tartozó terjesztői és reklámtevékenységért, a Turner Boradcasting összes nemzetközi vegyesvállalatáért, valamint az összes licensing és merchandising tevékenységéért. A Kentnek jelentő Zeiler 3800 ember vezetője lesz Európa, Ázsia és Latin Amerika szerte.

Gerhard Zeiler
Gerhard Zeiler

Zeiler 2003 márciusa óta az RTL Csoport vezérigazgatója és a Bertelsmann AG igazgatóságának tagja. Vezetése alatt az RTL kiterjesztette nemzetközi televíziós jelenlétét Nyugat Európa-szerte és Horvátországban; bevezette az American Idol és az America’s Got Talent tévésorozatokat az amerikai piacra; valamint 10 országban 41 csatornára és 34 rádió állomásra növelte a cég tulajdonát. Karrierjét újságíróként, majd két ausztrál kancellár szóvivőjeként kezdte. Miután az osztrák közszolgálati műsorszolgáltató, az ORF főtitkára volt, a Tele 5, majd a német RTL II vezérigazgatója lett. Később visszatért szülőföldjére, Ausztriába, hogy az ORF főigazgatója legyen. 1998-ban Zeilert kinevezték a legnagyobb német TV csatorna, az RTL II vezérigazgatójává. Számos szakmai kitüntetése között, Zeiler az első, nem amerikai származású személy, aki megkapta a rangos Brandon Tartikoff Legacy Award-ot a NATPE-tól. 2004-ben neki ítélték “Az Év Média Személyisége” a cannesi MIPCOM-on.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy Gerhard csatlakozik hozzánk és alig várjuk, hogy a nemzetközi televíziós vezetésben szerzett szaktudásával cégünk legsikeresebb és stratégiailag legfontosabb területeit erősítse. Cégirányításban, több üzletág egyidejű vezetésében elért sikerei, nagyvállalati tapasztalata, a digitális világ és a jelen trendek mélyreható ismerete, a média világában szerzett kapcsolatai és a televíziós üzletág iránti szenvedélye a divízió karizmatikus vezetőjévé, és az egész cég, a vezetőség erős tagjává teszi. Örömmel állunk a közös munka elébe, amelytől a legfontosabb termékeink és jelenlétünk megerősödését várjuk” - ezekkel a szavakkal méltatja Phil Kent az új elnököt.

“Régóta kísérem figyelemmel a Turner hálózatot, és tökéletesen tisztában vagyok a fogyasztókra gyakorolt hatásával és a cég megítélésével a nemzetközi üzleti közösségen belül. Ez a lépés lehetővé teszi számomra, hogy hozzájárulhassak a világ néhány legelismertebb média márkáinak növekedéséhez, és hogy új üzletágakat fejleszthessek olyan, általam nagyra becsült emberek oldalán mint Phil és azok a Time Warner-es kollégák, akikkel már volt szerencsém együtt dolgozni. Ez egy izgalmas időszak az iparágunk és a Turner Broadcasting számára, és én őszintén hiszek a sikeres vezetésben” - mondta Zeiler.

A TBS Inc. tulajdonában olyan vezető médiamárkák vannak mint a CNN, a TNT, a Cartoon Network és a Turner Classic Movies, valamint egyes ország- és régió-specifikus üzletek és hálózatatok. Az elmúlt években, a Turner Broadcasting megduplázta jelenlétét Latin Amerikában, médiastratégiai parterkapcsolatokat épített ki Japánnal és Koreával, jelentősen megnövelte befolyását az észak-európai területeken és Chilében, valamint összefogott a Warner Bros.-szal és az HBO-val, hogy a Time Warner globális jelenlétét erősítse. A Turner Broadcasting jelenleg több mint 130 csatornát üzemeltet világszerte 200 országban, több mint 30 nyelven.