2015. július 07.

Az amerikai gyerekek már inkább tableten tévéznek

Van, akinek a táblagép kedvesebb, mint a nasi (!)

A megkérdezett szülők többsége (57%) mondta azt, hogy a gyerekeik inkább mobil eszközökön szeretnek tévézni, mint a klasszikus képernyőt használva. A Miner & Co. eredményeiről beszámoló AdAge.com kiemeli: talán ez is az egyik oka annak, hogy a gyerekcsatornák nézettsége esik az amerikai piacon.

A szülők éppen e táblagép mánia miatt gyakran veszik el a kütyüt büntetésül a gyerekeiktől, ha azok nem viselkednek jól, viszont a tévét - valamilyen furcsa okból - engedik nekik nézni, így aztán a hagyományos tévékészülék nem kevés családban a megvonással, a büntetéssel kapcsolódik össze.

Ha akarunk még rémisztő adatokat a mobilfüggésről, íme még egy: ha arról szólna a választás, hogy nasi vagy táblagépezés, akkor a szülők 41 százaléka szerint a gyerekeik az utóbbit választanák. A furcsa döntésre a Miner & Co. kutatási videójában is kitérnek, és nagyjából ilyesmi az indoklás: sütit bármikor ehetek, akkor meg? Ugyanebben a videóban bemutatják, hogyan nem örülnek a gyerekek, ha a testvérük elveszi a táblagépüket, és van aki egyszerűen bemondja: a tévé szívás.

Természetesen a kutatást a helyén kell kezelni, ugyanakkor az már a Nielsen amerikai nézettségi adataiból is látszik, hogy miközben a tévékészülék még mindig messze a legfontosabb videótartalom-fogyasztási eszköz, a gyerekeket megcélzó csatornáknak lassan főhet a feje az új üzleti modelleken. A 2-11 éves célcsoportban a Nickelodeon bukta a legnagyobbat, de a Cartoon Network sem a legjobb pillanatait éli, idézi a cikk.

A tévéknek tehát mindenképpen át kell gondolniuk, mely platformok mennyire fontosak, illetve kiket érhetnek el azokon keresztül. A gyerekeknek vannak egészen hajmeresztő dolgaik is, ami pláne nehezíti a tervezést. A kutatásban résztvevő szülők 39 százaléka például azt mondta, hogy a gyerekeik gyakran ugyanazt a tartalmat fogyasztják több eszközön, párhuzamosan...

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.