2014. augusztus 29.

Az e-mailt preferálják a fogyasztók

Ha cégekkel, márkákkal kell kommunikálni, az e-mail megelőzi az egyéb csatornákat. Persze leginkább a megtakarítási lehetőségek miatt iratkoznak fel.

Ha cégekkel, márkákkal kell kommunikálni, az e-mail megelőzi az egyéb csatornákat. Persze leginkább a megtakarítási lehetőségek miatt iratkoznak fel hírlevelekre.

A BlueHornet Networks email marketing szolgáltató több mint ezer, 18 és 75 év közötti amerikai fogyasztó megkérdezésével állította össze 2014. évi jelentését a vásárlók és az e-mail viszonyáról. Eszerint – ha van rá lehetőség - a válaszadók 70%-a inkább az e-mailt választja kapcsolattartásra a cégekkel a postai direkt küldemények vagy az sms helyett.

Ugyanakkor 80%-uk elismeri, hogy az összegszerű pénzmegtakarító ajánlatok reményében iratkozott fel egy-egy márka címlistájára. A megkérdezettek 45%-a hajlamos akár a vásárlást is elhalasztani addig, amíg e-mailben nem kap egy kedvező ajánlatot. Ezen kívül a 18-45 évesek körében népszerűek a százalékos megtakarítások, míg az ingyenes házhozszállítás elsősorban a 46-75 éves korosztály számára vonzó.

A válaszadók 38%-a tavaly már mobilon is e-mail kapcsolatba lépett egy márkával, vagy váltott be mobil kupont. Ugyanakkor a helyes mobilos megjelenítés kulcsfontosságú: a fogyasztók 87%-a azonnal törli az üzenetet vagy akár le is iratkozik, ha megjelenítési problémákkal szembesül.

(Forrás: Business Wire/WARC)

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.