2011. május 24.

Az e-olvasók vonzóbbak lehetnek a női lapoknak?

Miközben a magazinok zöme az iPad-re fókuszál, nem biztos, hogy ez a legjobb stratégia, legalábbis az eladások és a kutatások alapján.

Miközben a magazinok zöme az iPad-re fókuszál, nem biztos, hogy ez a legjobb stratégia, legalábbis az eladások és a kutatások alapján.

Miközben a multimédia cégekké átvedleni igyekvő kiadók az iPad-re figyelnek a leginkább, nem biztos, hogy ez minden cég esetében jó stratégia - derül ki a The New York Times cikkéből. Ez mintegy megerősíti az AdAge jóval korábbi figyelmeztetését is, mely szerint nem érdemes mindent egy lapra feltenni, ha az Apple táblagépéről van szó.

A NY Times cikkéből kiderül: a női lapok olvasói jobban kedvelik a Barnes & Noble féle Nook Color e-olvasón fogyasztani kedvenc tartalmaikat, mint az Apple iPad-jén. A Cosmopolitan vagy Oprah Winfrey magazinja, az O egyaránt kelendőbbek az előbbi felületen.

A kulcs a két eszköz percepciója közti különbség lehet: a Forrester Research kutatása szerint az iPad-et inkább pasis, míg az e-olvasókat nőies kütyünek tartják. Az adatok egyébként azt mutatják, hogy az Apple táblagép tulajdonosai között 56% a férfi, míg az e-olvasók esetében ez az arány 45%. Ráadásul e-könyvet a nők háromszor akkora valószínűséggel vesznek, mint a férfiak.

A megkérdezett kiadók azt mondják, hogy egyelőre tesztelnek, mivel előre nem nagyon lehet látni, hogy merre mozdulnak az olvasók. Elviekban több út is lehet a tartalomgyártók számára: ezentúl az e-olvasók jelentik a fő fókuszt, vagy nem adják fel az iPad-et, hanem próbálják odacsalogatni a hölgyeket.