Arra szólítják fel a döntéshozókat, hogy álljanak a szólásszabadság mellé, védjék azt meg mind Európában, mind azon kívül.

Az európai lapkiadókat és hírmédiát tömörítő ENPA eképpen reagált a Charlie Hebdo szerkesztőségében történt támadásra:

Az ENPA a lehető legnagyobb mértékben elítéli a Charlie Hebdo szatirikus lap elleni fegyveres támadást, amely 12 ember - újságírók és rendőrök - halálával járt. Ez az atrocitás a vélemény- és sajtószabadság elleni támadás, amelyek az európai demokrácia alapértékei és pillérei. Az ENPA és minden tagja megdöbbent e támadáson, és egységesen kiáll minden olyan fenyegetéssel szemben, amely az újságírókat és a kiadókat napi munkájuk ellátásában - a tájékoztatásban és az álláspontok nyilvános ütköztetésében - akadályozza. Az ENPA részvétét fejezi ki az áldozatok családjai felé, egyben szolidaritását fejezi ki a szövetség francia tagjaival, a francia újságírókkal és kiadókkal az őket ért veszteségért. A Charlie Hebdo elleni támadás aláhúzza annak a fontosságát, hogy minden európai döntéshozó minden erejével védje a sajtószabadságot, mind Európában, mind Európán kívül.

A támadásról itt írtunk, a világ karikaturistáinak megemlékezéseiről pedig itt.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

12 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.