2013. november 05.

Az online hirdetések többsége láthatatlan marad

Optimalizálással azonban jelentősen, akár 50 százalékkal is javítható a helyzet - derül ki egy kutatásból.

Optimalizálással azonban jelentősen, akár 50 százalékkal is javítható a helyzet - derül ki egy kutatásból.

Az online reklámok 54 százalékával nem találkozik az a felhasználó, akinek szánták, de az optimalizálás 50 százalékkal növelheti a láthatóságot - írja a WARC az Infectious Media adataira hivatkozva. Az RTA-ra (real-time advertising) specializálódott cég a francia, a német és a brit piacon gyűjtött kampányadatokra támaszkodott elemzésében.

Annak, hogy miért nem láthatóak a hirdetések, számos oka lehet: a felhasználók nem görgetnek le, a reklám nem töltődik be időben, a felhasználók nem telepítették a megfelelő plug-inokat, reklámblokkolókat használnak, stb.

Az adatok szerint a hajtás feletti pozícióban található hirdetések 49 százaléka látható, míg a hajtás alattiaknak 30 százaléka. Azt, hogy hogyan teljesít egy hirdetés, jobban befolyásolja, hogy mennyi ideig tart a találkozás a fogyasztóval, mint hogy hányszor találkoznak - folytatódik a cikk.

Jakab Attila, az Infectious Media ügyfélkapcsolati vezetője szerint fontos lenne, hogy a márkatulajdonosok az értékesebb inventoryt részesítsék előnyben, hiszen így javul a kampányaik teljesítménye. Hozzátette: ha márkakommunikációról van szó, így biztosítható a minőségi környezet, ha pedig performance kampányról, akkor intenzívebb fogyasztói válasz várható.

A cég infografikája további részletekkel elérhető ezen a linken.