Richard Hammond új műsorában a nagyság titkait kutatja, miközben felfedezi a világ leghatalmasabb szerkezeteit és gépeit. A technikai és műszaki tematikájú sorozatban különleges utazásra hívja a nézőket, hogy közösen járjanak utána az óriási szuperberendezések és épületek rejtélyeinek.

A világ leghosszabb földalatti vasúti alagútjától kezdve egészen a négy futballpálya méretét is meghaladó teherszállító hajóig, a műsorvezető megannyi hihetetlen méretű, zseniális műszaki alkotás és konstrukció kulisszatitkaiba vezeti be a nézőket, hogy együtt fedezzék fel a „nagyság” tudományát.

Epizódról epizódra egyre több és izgalmasabb tényt és érdekességet tudhatunk meg a minden képzeletet felülmúló építményekről. Első kézből mutatja be, hogy a legjobb mód egy-egy óriási szerkezet működése titkainak megismerésére, ha kezet merünk emelni rájuk – azaz megmásszuk, vezetjük, kipróbáljuk őket.

Mindegyik epizódban egy-egy igazi óriást vesz górcső alá – kiderül, hogyan építették, üzemeltetik és használják a mérnökök ezeket a szuperszerkezeteket. Találkozhatunk az őket megalkotó és működtető névtelen hősökkel, a bemutatott lebilincselő kísérletek segítségével pedig megismerkedünk tudományos hátterükkel is.

Alig várom, hogy végre akció közben is láthassam a mérnöki zsenialitás egy-egy igazán monumentális példányát. Imádom a gépészetet és mögötte lévő mérnöki tudományt, és minél nagyobb, annál jobb. Tényekkel és érdekességekkel teli műsorral készültünk. Óriási lesz

– mondta el Richard Hammond.

Simon Downing, a Discovery UK alelnöke és a Sport és Ismeretterjesztő részlegének vezetője szerint „Richard egy világhírű tehetség, akinek a szenvedélye a tudomány, a gépészet és az autók. A valószerű tartalomgyártás globális vezetőiként nagy örömmel üdvözöljük csatornánkon az egész világra kíváncsi, magával ragadó műsorát. A rajongók igazán informatív, szórakoztató és egyedi műsort láthatnak majd szokatlan méretekben!”

 

A műszaki legeket felvonultató dokumentumfilm február 11-től minden kedden 20.00 órakor lesz képernyőn a Discovery Channel műsorán!