2011. március 19.

Az öt év alattiak 80 százaléka netezik Amerikában

Egy friss amerikai kutatás szerint az ötéves vagy annál fiatalabb gyerekek négyötöde netezik, és még ennél is többen tévéznek.

Egy friss amerikai kutatás szerint az ötéves vagy annál fiatalabb gyerekek négyötöde netezik, és még ennél is többen tévéznek.

A Joan Ganz Cooney Center és a Sesame Workshop elemzése szerint az amerikai 5 éves vagy annál fiatalabb gyerekek 80 százaléka megy fel a világhálóra hetente legalább egyszer. A több kutatást is összegző anyag számos döbbenetes számmal szolgál.

Az egyik ilyen szerint a 3 éves vagy annál kisebbek 60 százaléka néz online videót, ami igen magas szám ahhoz képest, hogy a 8-18 évesek között 20 százalék az arány. A MediaPost ugyanakkor azt feltételezi: a kicsit idősebbeknek egyszerűen nincs idejük annyi médiát fogyasztani, az iskola miatt.

Bár a netezésre is magas számok vonatkoznak, még mindig a tévé vezet ebben a korosztályban. Az amerikai kisgyerekek átlagosan napi 3 órát ülnek a képernyő előtt, ami a teljes médiafogyasztásnak majdnem a felét teszi ki. Az is igaz ugyanakkor, hogy a felnőttekhez hasonlóan nő a párhuzamos médiafogyasztás. A Nielsen szerint a 2-11 évesek 36 százaléka fogyaszt párhuzamosan netes és televíziós tartalmat.

 

A teljes elemzés elolvasható ezen a linken.

Címkék: gyerekek amerika

Elhunyt Baló György

5 órája

Évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon.