2018. október 08.

Az otthonunkba hozza a Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokat az Eurosport

A csatorna 60 órás közvetítéssel készül, amelyből 22 órában élőben mutatja a sporteseményt, és az Eurosport Player-en, valamint a digitális platformokon is izgalmas tartalmakkal várja a nézőket.

Október 6-án szombaton kezdetét vette a III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok, amely most először az Eurosport csatornáin és digitális platformjain is nyomon követhető. A csatorna betekintést nyújt a nemzetközi sporteseménybe, amelyen a jövő sporttehetségei mérik össze tudásukat. A következő tizenkét nap során több mint 200 ország összesen 4000 sportolója versenyez majd.

„A 2020-as Tokiói Olimpia felvezetéseként fontosnak tartjuk megteremteni annak a lehetőségét, hogy a szurkolók megismerjék a világ legtehetségesebb fiatal sportolóit, ahogy az olimpiai álmuk felé haladnak. Az Ifjúsági Olimpia összehozza a világ legjobb fiatal sportolóit, mi pedig elhozzuk a nézők számára a jövő szupersztárjait” – nyilatkozta Emir Osmanbegovic, az Eurosport tartalomért és produkcióért felelős alelnöke. Az alelnök hozzátette: „az Eurosport a szurkolók részére a III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok alatt 60 órás közvetítéssel készül - átfogó és széleskörű tartalmakkal mind a televízión keresztül mind az Eurosport Playeren és az eurosport.com oldalon - és ezzel az „olimpiai játékok európai otthonaként” elkötelezetten folytatja az egész évet átívelő olimpiai történetet”.

Az III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon Magyarországot 79 sportoló képviseli.

Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi vezető kommentátora szerint a magyar küldöttség több sportágban is az éremesélyesek között versenyez majd. A csapatból Milák Kristóf egyértelmű esélyesként szerepel a megmérettetésen. A sportágakat tekintve a vívásban és az úszásban várhatóak a legnagyobb hazai sikerek.