2010. október 03.

Az üvöltő reklám halála

Elhallgattatják az üvöltő reklámokat Amerikában. A szenátus már rábólintott az erről szóló törvényre.

Elhallgattatják az üvöltő reklámokat Amerikában. A szenátus már rábólintott az erről szóló törvényre.

A rendelkezés tiltja, hogy a reklámokat különböző trükkökkel hangosítsák fel. A képviselőház már rábólintott egy hasonló tartalmú jogszabályra, november 2-án ezért a szenátus és a képviselőház tagjaiból álló kongresszusnak kell majd döntenie a két eltérő szövegű, de hasonló tartalmú jogszabály egyesítéséről.

Már az ötvenes évek óta érkeznek nézői panaszok az FCC-hez, azaz a Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz a hangos reklámblokkok miatt, ráadásul akkor még nem is volt távvezérlő, hogy azonnal el lehessen némítani az idegesítő hirdetéseket. 1984-ben azonban az FCC olyan határozatot hozott, hogy egyszerűbb a távvezérlőhöz nyúlni, minthogy pontosan szabályozzák a szubjektív hangerőt. A hirdetések ugyanis valójában nem hangosabbak, mint a reklámblokk köré kanyarított műsor, csak a reklámok készítői különböző trükkökkel manipulálják a reklámok hangsávját – írja az Index.

 

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

5 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

12 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.