2016. november 23.

BAFTA-díjözön a Cartoon Networknél

A Medvetesóké a legjobb nemzetközi műsorért, a Gumball csodálatos világáé pedig a legjobb íróért és animációért járó díj.

Az Egyesült Királyságban készülő Gumball csodálatos világa a november 20-ai BAFTA-díjátadó nagy nyertesének bizonyult: megnyerte az idei, legjobb írónak és legjobb animációnak járó díjakat. Ezzel a népszerű animációs vígjátéksorozat BAFTA-díjainak száma nyolcra nőtt. Emellett a Cartoon Network másik sorozata, a Medvetesók vitte el a legjobb nemzetközi műsornak járó elismerést.

A Medvetesók főszereplői három mackó: Grizz, Panda és Jeges, akik megpróbálnak beilleszkedni a nagyvárosi életbe. A sorozat a nemzetközi produkciók kategóriájában maga mögé utasította a Nowhere Boys-t, a Spongyabob Kockanadrágot és a Nyuszi Pétert. A szórakozott kék macska és a háziállatból családtaggá lett aranyhal kalandjait bemutató Gumball csodálatos világa pedig a Shaun a bárányon, a Stick Manen és a Disney XD-féle Hamis cicán kerekedett fölül.

Ian McDonough, a Turner észak-európai alelnöke és ügyvezető igazgatója szerint hihetetlenül sikeres estéje volt a Cartoon Networknek. „A Gumball csodálatos világa és a Medvetesók ragyogó példái annak, ami a csatorna lényege: vicces és egyedi műsorok, amelyek meghódítják a világot. Nagyon büszkék vagyunk a sikereikre és megtisztelő, hogy a British Academy Children’s Awards is elismerte a munkát.”