2010. november 12.

BBC: a halállista

Egyes brit szakmédiumok már tudni is válik, kik lesznek a BBC Világszolgálat átalakításának biztos vesztesei.

Egyes brit szakmédiumok már tudni is válik, kik lesznek a BBC Világszolgálat átalakításának biztos vesztesei.

Az egyik szakmagazin szerint egész nyelvi szekciókat építhetnek le a 67 millió fontos megszorítás során. A legnagyobb veszélyben a karibi, a macedón és a vietnami részleg van.

Pár napja írtunk arról, hogy még mindig háromszáznál több munkatársat fenyeget elbocsátás a BBC Világszolgálatánál. Korábban még ezer emberről volt szó.

Peter Horrocks, a BBC globális hírszolgálatának főnöke már akkor arról beszélt, részben azzal csökkentenék a létszámot, hogy bizonyos nyelveken nem adnának többé műsort. A világszolgálat költségeit eddig a londoni külügyminisztérium állta, de a jövő évtől bekerül a BBC büdzséjébe ez a tétel – lefaragva.

Közlése szerint 17-25 százalékos létszámcsökkentésre kell számítania a szervezetnek. Érdekképviseleti vezetők és a menedzsment egyes tagjai korábban már megemlítették: szinte lehetetlen belső átcsoportosításokat végrehajtani, hiszen egymással köszönőviszonyban sem igen álló ismeretekkel rendelkező, teljesen speciális szakterületekben elmélyült munkatársak lépnének így elbocsátott társaik helyére. Egyikük azt a példát hozta. nem tudják egyik napról a másikra anyanyelvi lengyellé átképezni az urdu szekció munkatársát.

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

2 napja

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.