2010. november 11.

BBC: itthon is neten keresztül

A felhasználó új platformot kap, a cég pedig súlyos font-milliókat spórol azzal, hogy internetes alapokon erősít a BBC.

A felhasználó új platformot kap, a cég pedig súlyos font-milliókat spórol azzal, hogy internetes alapokon erősít a BBC.

A BBC tévé- és rádiócsatornáinak műsorát jelenleg csak a brit internetezők érhetik el, jövőre azonban a brit közszolgálati média az iPlayer világ bármely pontjáról nézhető változatát is be fogja indítani. Erről a BBC Worldwide vezetője, John Smith nyilatkozott a brit Telegraphnak. Tájékoztatása szerint a jövő évben egy olyan nemzetközi változat készül a BBC tévé- és rádióműsorainak online hallgatását biztosító iPlayerből, amelyet bárki elérhet majd a világ bármely országából. A szolgáltatáson többek közt a népszerű autós műsor, a Top Gear és a Doctor Who sci-fi-sorozat epizódjait lehet megtekinteni jó minőségben, legálisan.

A jelenleg működő iPlayert ugyanis csak brit ip-címről lehetséges nézni, a külföldi látogatókat egy erről tájékoztató üzenet fogadja. Míg Smith közlése szerint már biztos, hogy a elindul a nemzetközi iPlayer, ám nagy valószínűséggel fizetni kell majd a rajta elérhető tartalmak megtekintéséért. Az iPlayer szolgáltatásért felelős részleg vezetője úgy nyilatkozott, felméréseik szerint a brit tévéműsorok iránt érdeklődő külföldi nézők jelentős része gyakran néz online műsorokat – írja az Origo.

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

1 napja

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.