2012. augusztus 13.

BBC magazinokat értékesít a Marquard Media

Két lap hirdetési felületei kerültek a médiacég portfoliójába.

Két lap hirdetési felületei kerültek a médiacég portfoliójába.

A Marquard Media értékesíti a Kossuth Kiadói Csoporthoz tartozó Ventus Commerce gondozásában megjelenő BBC Good Food Világkonyha és a Kossuth Kiadó gondozásában megjelenő BBC History magazinok hirdetési felületeit. Az együttműködés 2012. augusztusától él és a 2012. októberi lapszámoktól kezdve látható az eredménye. A Matesz első auditja szerint a BBC GoodFood több mint 23 ezres, a BBC History több mint 13 ezres átlag eladott példányszámot produkált - közölték a felek.

"A BBC magazinok hirdetési felületeinek sales house-ként történő értékesítésével cégünk új irányba indul. Látjuk, hogy meglévő prémium márkáink által elért fizetőképes célcsoport egyre inkább felértékelődik hirdetőinknél. Célunk, hogy a jövőben is folyamatosan kínáljunk olyan újabb márkákat és platformokat ügyfeleink számára, amelyekkel és amelyeken valóban azokat az embereket érhetik el, akik anyagi lehetőségeiknek köszönhetően meg tudják vásárolni termékeiket" – nyilatkozta Margaret Ann Dowling, a Marquard Media ügyvezetője.

"A korábbinál is sokkal nehezebb helyzetben, amikor egyre zsugorodik a hirdetési piac, a Marquard Media ideális partnernek tűnik számunkra ahhoz, hogy a két magazin ismertségét, népszerűségét és ez által hirdetési bevételét növeljük. A Kossuth Kiadói Csoport a folyamatos profilbővítés részeként, alapos piackutatásra támaszkodva, 2011 márciusában jelentette meg a BBC History világtörténelmi magazint, majd 2012 márciusában a BBC GoodFood Világkonyha magazint, mert úgy ítélte meg, hogy a hitelességéről és megbízhatóságáról közismert BBC lapcsalád magyar kiadásainak, mint prémium kategóriás magazinoknak, hosszabb távon is létjogosultsága lesz a hazai lappiacon" – tette hozzá Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója.