2016. január 14.

Bajban a Time Warner

A befektetők türelmetlenek, és az ajtóban már ott áll az Apple és a Fox is.

Egyre nő a nyomás a Time Warneren: a jelentős befektetők egy része az eladást vagy a cégcsoport feldarabolását sürgeti. A lehetséges kérők között említik az Apple-t, az At&T-t és a Foxot is, írja a New York Post.

Az biztos, hogy Jeff Bewkes vezérigazgatónak előbb-utóbb lépnie kell valamit, és a lehetséges megoldásokról már folynak a befektetőkkel a tárgyalások. A hírek szerint ő inkább a teljes cég értékesítését támogatja, mintsem az HBO vagy a Turner Broadcasting leválasztását, eladását, mivel ez utóbbi lépések szerinte végzetesen csökkentenék a cég értékét.

A cikk által idézett elemző szerint a Fox igazán jó parti lenne, a két portfólió hatékonyan egészítené ki egymást. Emellett a Foxnak a forrásai is megvannak egy ilyen ügylethez, igaz, a BSkyB-t és néhány más eszközt el kellene adniuk.

Az Apple más okokból lehet lelkes kérő: számukra a Time Warner értékes tartalmat jelentene, amellyel világverő televíziós streaming szolgáltatást építhetnének ki. A jelenlegi tartalmi partnerekkel eddig nem sikerült igazán nagyot dobni, ám a Trónok harcával vagy épp a Warner Bros. filmjeivel más ligába kerülhetnének.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.