2010. december 25.

Balhés frekvencia: második menet

Nemsokára pályázatot írhat ki a médiahatóság a jogelődje által a Klubrádiónak ítélt fővárosi frekvenciára.

Nekikezdhet a jogelődje által a választások előtt a Klubrádiónak ítélt, de az új, konvergens médiahatóság által oda nem adott fővárosi frekvencia újrapályáztatásának a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – derül ki a médiatanács honlapján most közzétettekből.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tájékoztatja az érdekelteket, hogy a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (Rttv.) 52. § (6) bekezdésének megfelelően közszemlére bocsátja a Budapest 92,9 MHz körzeti rádiós műsorszolgáltatási jogosultság frekvenciatervét, valamint ezt követően nyilvános meghallgatást tart – olvasható a honlapon.

A frekvencia alapvető műszaki paramétereit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 1133 Budapest, Visegrádi utca 106. szám alatti ügyfélszolgálati irodájában lehet megtekinteni 2011. január 6. és január 20. napja között, hétfőn és pénteken délelőtt nyolctól délig, szerdán pedig délután egytől négyig.

A közmeghallgatást január utolsó napján rendezik, azt Országos Rádió és Televízió testület egykori székházában. Mindez azt jelenti, hogy az NMHH – nem sokkal azt követően, hogy bejelentették, eredménytelennek nyilvánítják a tavasszal zárult pályázatot – ismét kiírhatja a versenyt a hullámsávra. A jelek szerint nem jó ómen ezért a sávért indulni: az egykori Deejay hullámsávjára már írtak ki (végül szavazategyenlőség miatt) eredménytelenül zárult pályázatot. Egyelőre nem tudni, tesz-e jogi lépéseket a tavaszi nyertes, a Klubrádió Zrt. az ügyben.

Április 21-én osztotta ki a jogosultságot az utolsó munkanapjainak egyikét töltő Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). Egyetlen ponton múlott, hogy a Klubrádió nyerte el a rádiófrekvenciát, amely már csak azért is értékes (volt), mert már akkoriban sem volt más üres budapesti hullámsáv. Hatan szálltak versenybe a lehetőségért február elején. A Klubrádió Zrt., a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Televagyok Kft., az Entercorp Kft. és a Médiacom-Invest Hungary Kft. és a Nature TV Kft.

Már akkor kiderült: egyetlen ponton múlott, hogy a Klubrádió nyerte el az utolsó szabad fővárosi rádiófrekvenciát. A szöveges műsorok és a közszolgálati programok arányára is a maximális (húsz) pontot kapta a Klubrádió és a – később második helyre szorult – Magyar Katolikus Rádió is, de a programterv sem dönthetett volna köztük: ebben a mezőnyben is 15-15 pontot kaptak. Hasonlóan holtverseny alakult ki az „egyéb” kategóriában, ahol mindkét adó bezsebelte a maximális két-két pontot. Végül a műsorszolgálati tapasztalat döntött: a Klubrádió a lehető legmagasabb eredménnyel, 15 ponttal zárt itt, míg a Magyar Katolikus Rádió ennél eggyel kevesebbet kapott.

A most kulmináló probléma abban állt, hogy a búcsúzó testület egyetlen tagja sem vállalta magára az új koncessziós szerződés aláírását a törvény által erre rendelt 45 napon belül, különösen, hogy pár héttel a döntés után (létszámhiány miatt) határozatképtelenné is vált a grémium. Az adó vezetése mindvégig azzal érvelt: győztessé nyilvánításuk az általuk tett ajánlat elfogadását jelenti, így maga az aláírás egy formális gesztus. A mostani határozat alapján ennél azért többről van szó.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

8 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

14 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.