2012. március 28.

Balkáni digitális nyomulás

A digitális televíziózás világtérképén eddig fehér foltnak vagy szürkezónának számító államok sorra kezdenek tempózni, hogy behozzák lemaradásukat.

A digitális televíziózás világtérképén eddig fehér foltnak vagy szürkezónának számító államok sorra kezdenek tempózni, hogy behozzák lemaradásukat.

A boszniai távközlési miniszter a napokban jelentette be, hogy ősszel elindítják a digitális műsorszórást. Az élményből először a főváros, Szarajevó, valamint a szerbek legnépesebb települése, Banja Luka és a horvát központ, Mostar lakói részesülhetnek. A balkáni állam most 2014 decemberi analóg lekapcsolással számol; akkorra három digitális multiplex működik majd Boszniában.

A szomszédos Szerbia eközben elindította a digitális kísérleti adásokat. Induláskor az ország lakosságának kétötöde számára volt elérhető a Belgrád melletti Avala hegyről szórt digitális jel. A közönség 10 SD-adás és az RTS köztévé HD-csatornája közül válogathat.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

11 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

18 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.