2010. május 27.

Bátraké a pályázat

Kiváló, a hatalomgyakorlást ellenőrző újságírói munkákat díjaz egy nagy német médiaház és egy európai szakmai szervezet.

Kiváló, a hatalomgyakorlást ellenőrző újságírói munkákat díjaz egy nagy német médiaház és egy európai szakmai szervezet.
A WAZ Médiacsoport és a Nemzetközi Újságíró Szövetség (IFJ) közösen ítéli oda- idén második alkalommal -a WAZ-IFJ díjat az újságírói bátorságért (röviden a Bátorság Díjat).
Arra keresik a legkiválóbb példákat, hogy a sajtó miként ellenőrzi a hatalom gyakorlóit. A nyomtatott vagy az online médiában megjelent azon írásokat vagy egyéb újságírói teljesítményeket díjazzuk, amelyek példás kitartással és elszántsággal tárták fel a korrupció vagy a hatalommal való visszaélés eseteit.
A díj összege 10,000 euro. A jelentkezéseket és a jelöléseket Albánia, Ausztria, Bulgária, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Németország és Szerbia területéről várják, június 15-ig. A végső döntést Bodo Hombach, a WAZ Médiacsoport ügyvezető igazgatója és Aidan White, az IFJ főitkára közreműködésével egy nemzetközi zsűri hozza majd meg. A nevezési feltételek és a jelentkezési lapok a www.waz-mediengruppe.de és www.ifj.org címen érhetőek el.