2013. május 08.

Bayer cikke miatt bírságolt a Médiatanács

Ez az első eset, hogy print lapot büntet a médiahatóság.

Ez az első eset, hogy print lapot büntet a médiahatóság.

Első alkalommal folytatott eljárást írott és online médiatermékkel szemben a Médiatanács a médiaigazgatási szabályok megsértése miatt, derül ki a hatósági közleményből, amely szerint a Magyar Hírlapnak 250 ezer forint bírságot kell fizetnie, és a döntésről közleményt kell közzétennie.

A határozatot, mely ellen az érintettek jogorvoslati kérelemmel élhetnek, a Médiatanács Bayer Zsolt nagy port kavart publicisztikája miatt hozta. A Ki ne legyen? című írás a Magyar Hírlap 2013. januári 5-ei lapszámában és site-ján jelent meg. Erről a hatóság megállapította:a cikk nincs összhangban a médiaalkotmány 17. paragrafusával, amely a gyűlöletbeszéd és a kirekesztő tartalom közzétételének tilalmát rögzíti.

A cikkel kapcsolatban azért a Médiatanács vizsgálódott, mert a Magyar Hírlap nem tagja egyik társszabályozó szervezetnek sem. A bírsággal kapcsolatban azt közölték: bár a Magyar Hírlappal szemben először hoztak elmarasztaló határozatot, a jogsértés súlya és a netes verzió hozzáférhetőségének folytonossága miatt döntöttek a pénzbírság mellett.

Káel Csaba lesz az új filmügyi kormánybiztos

2 napja

Káel Csaba, a Művészetek Palotája (Müpa) vezérigazgatója lesz az új filmügyi kormánybiztos szeptember 1-jétől - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a sajtótájékoztatón.