2013. május 08.

Bayer cikke miatt bírságolt a Médiatanács

Ez az első eset, hogy print lapot büntet a médiahatóság.

Ez az első eset, hogy print lapot büntet a médiahatóság.

Első alkalommal folytatott eljárást írott és online médiatermékkel szemben a Médiatanács a médiaigazgatási szabályok megsértése miatt, derül ki a hatósági közleményből, amely szerint a Magyar Hírlapnak 250 ezer forint bírságot kell fizetnie, és a döntésről közleményt kell közzétennie.

A határozatot, mely ellen az érintettek jogorvoslati kérelemmel élhetnek, a Médiatanács Bayer Zsolt nagy port kavart publicisztikája miatt hozta. A Ki ne legyen? című írás a Magyar Hírlap 2013. januári 5-ei lapszámában és site-ján jelent meg. Erről a hatóság megállapította:a cikk nincs összhangban a médiaalkotmány 17. paragrafusával, amely a gyűlöletbeszéd és a kirekesztő tartalom közzétételének tilalmát rögzíti.

A cikkel kapcsolatban azért a Médiatanács vizsgálódott, mert a Magyar Hírlap nem tagja egyik társszabályozó szervezetnek sem. A bírsággal kapcsolatban azt közölték: bár a Magyar Hírlappal szemben először hoztak elmarasztaló határozatot, a jogsértés súlya és a netes verzió hozzáférhetőségének folytonossága miatt döntöttek a pénzbírság mellett.

Legendás rockerek A Dal színpadán

2 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.