2014. május 09.

Bécs búcsúzik az akcióktól

Több éves vihar után megnyugodni látszik Ausztria mobilszolgáltatási piaca. Az első jel, hogy emelkedni kezdtek az árak.

Több éves vihar után megnyugodni látszik Ausztria mobilszolgáltatási piaca. Az első jel, hogy emelkedni kezdtek az árak.

Utolsóként a tavalyi év helyi sztárfúziójával kicsit gyarapodó Hutchinson jelentette be, hogy pár százalékkal árat emel. Ezzel egyértelművé vált, hogy vége azoknak az időknek, amikor a Drei márkanév alatt működő társaság agresszív üzletpolitikával és a pince mélyére szorított árakkal próbálja meg bővíteni piaci részesedését. Ehelyett egy közel másfél milliárd eurós ügylet keretében megvette a két nagy szolgáltató – a Telekom Austria és a Deutsche Telekom helyi leányvállalata – mögött hozzá hasonlóan jócskán lemaradt harmadik szereplőt, az Orange osztrák cégét - írja a Handelsblatt.

Elemzők már akkor jelezték: profitban nem, az LTE bevezetése miatt költségekben viszont dúskáló időkben a kisebb szolgáltatók összeállása valóságos fúziós rohamot indíthat el.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2020. október 22.

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.