2014. április 09.

Bécsi formalitás

Egyelőre csak találgatni lehet, miért nem bontakozott ki verseny Ausztria leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának frekvenciájáért.

Egyelőre csak találgatni lehet, miért nem bontakozott ki verseny Ausztria leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának frekvenciájáért.

A 2004-ben alakult Kronehit ugyanis egyedüliként pályázta meg a következő tíz esztendőre a most általa használt frekvenciát. A bécsi Der Standard találgatása szerint így jóval a törvényben biztosított hathónapos időszak lejárta előtt döntés születhet az ügyben. Mindennek magyarázata az osztrák rádiós piac azon sajátossága lehet, hogy a közmédiának itt (is) bombabiztosak a pozíciói.

Az év elején publikált, portálunk által is ismertetett adatok szerint a tavalyi esztendő második felében rádiózással töltött idő 74 százalékát vitte a közszolgálati szektor. A legnépszerűbb a közmédia slágeradója, az Ö3. Ez – egy százalékot rontva – 32 százalékos eredményt ért el a „nagy rivális” Kronehit kilencével szemben, amely ugyanakkor két százalékpontos térnyerést mutat.

Tulajdonost vált az Új szó és a Vasárnap

11 órája

A Penta csoport eladja a Petit Press kiadóban birtokolt részvényei egy részét, ugyanakkor a magyar lapok a Penta tulajdonában levő News and Media Holdinghoz kerülnek.

Indul a nevezés a Zöld Béka Díjért

16 órája

A díj amellett, hogy elismeri a legjobb fenntarthatósági jelentést készítő cégeket, kiváló lehetőség arra, hogy a társaságok felmérjék, hol tartanak a beszámoló készítésre vonatkozó uniós előírás teljesítésében.