2013. május 07.

Behálózott Hollandia

Új értelmet ad a szélessávú internet-előfizetésnek egy egész országra kiterjedő megoldás, amelyet a helyi piaci óriás vezet be nemsokára.

Új értelmet ad a szélessávú internet-előfizetésnek egy egész országra kiterjedő megoldás, amelyet a helyi piaci óriás vezet be nemsokára.

A Ziggo ugyanis – mint azt a napokban közé is tette – arra készül, hogy közel egymillió wifi-hotspot révén gyakorlatilag egész Hollandiában hozzáférhetővé teszi szolgáltatását, úgymond a mobilinternet párhuzamaként. Vágtatempóban tesztelik a rendszert: Groningen után Hágában próbálják ki, mit tudnak nyújtani – a királyi székvárost 65 ezer eszközzel fedik le május elejére.

Az országos szolgáltatás végleges verzióját pedig augusztus vége előtt el akarják indítani. A rendszer lényege, hogy a Ziggo broadband-ügyfelei egy egyszeri regisztráció után használhatják a hálózatot, amely ígéretük szerint az otthoni netezés elményét kínálja majd.

Megérkezett a YouTube Kids Magyarországra

14 perce

A YouTube Kids egyszerűbbé teszi, hogy a gyerekek számára kedves rajzfilmeket keressünk, mondókákat hallgassunk, valamint megtaláljuk a választ különféle tudományokkal vagy természettel kapcsolatos kérdésekre.

Megújult a Safer Internet Program honlapja

3 órája

Az oldal működtetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az európai SIP hazai tudatosságnövelő központja, konzorciumvezetője és hotline-szolgáltatója.