2011. február 16.

Beint a tartalomfarmoknak a Google

A Chrome kapott egy olyan kiterjesztést, amivel a felhasználók blokkolhatják az alacsony minőségű site-okat a keresési eredmények közül.

A Chrome kapott egy olyan kiterjesztést, amivel a felhasználók blokkolhatják az alacsony minőségű site-okat a keresési eredmények közül.

Új kiterjesztéssel jelentkezett a Google böngészője, melynek célja, hogy blokkolni lehessen a keresési eredmények közül a tartalomfarmnak (content farm) nevezett oldalakat, amelyek gyakran alacsony minőségű vagy máshonnét összeollózott tartalmakat kínálnak.

A tartalomfarmok már régóta a médiacégek egy részének a begyében vannak, lévén ezek nem tesznek mást, mint azt figyelik különböző algoritmusokon keresztül, hogy az emberek mire keresnek leginkább a keresőkben, s ez alapján alakítják ki a tematikájukat.

A tartalomfarmok kedvelői szerint viszont ez csupán olyan, új típusú újságírás és szerkesztés, amely a valódi fogyasztói igényeket veszi figyelembe, szemben a hagyományos szerkesztői munkával.

A tartalomfarmok, mint amilyen például a YouTube egyik legnagyobb beszállítójaként ismert Demand Media, kifejezetten a keresők kegyeit keresik, hogy aztán nagy reklámbevételeket generáljanak a beeső közönségből.

A vita tehát nem eldöntött, hogy a tartalomfarmok jók-e a médiának, a Chrome mindenesetre lehetővé teszi immár a kiszűrésüket. A kiterjesztés már elérhető angol, francia, német, olasz, portugál, spanyol, orosz és török nyelven is.

Címkék: google tartalomfarm

A világ legpusztítóbb időjárásai a Spektrumon

10 órája

A március 25-én induló tíz részes sorozat nem csak az egyes szerencsétlenségek kulcseseményeit, hanem az egyéb fontos pillanatok mögött rejlő ismereteket és kiváltó tényezőket is megvizsgálja.