2010. október 19.

Bejött a Megasztár-költözés

Jó döntésnek bizonyult a TV2 számára, hogy szombatról péntekre tették át a Megasztárt – közölte a csatorna.

Jó döntésnek bizonyult a TV2 számára, hogy szombatról péntekre tették át a Megasztárt – közölte a csatorna. Az RTL Klubnak viszont a tévés és az online platformon is parádés eredményt hozott saját tehetségkutató műsora. Az X-Faktor ugyanis maradt a szombat esti sávban. És nagyot tarolt.

A produkció tovább erősödött mind a nézettséget, mind a közönségarányt tekintve. A TV2 zenei tehetségkutatójának közönségaránya az előző héthez képest a teljes lakosság körében 31,6 százalékkal, a 18-49 éves korosztályban pedig 27,7 százalékkal emelkedett, így a műsor a heti összesített toplista második helyére került mindkét vizsgált célcsoportban. Ezzel a műsor közönségaránya több mint 10 százalékponttal nőtt az előző hetihez képest a teljes lakosság körében; most 45, egy héttel korábban 34,2 százalék volt. A 18-49-es korosztályban az előző heti 34,3-hoz képest itt is majdnem 10 százalékponttal, 43,8 százalékra nőtt - közölték.

A Megasztár kiemelkedő nézettségének köszönhetően a pénteki főműsoridőt egyértelműen a TV2 nyerte teljes lakosságban és a 18-49-es korosztályban egyaránt: a teljes népesség körében 33,8 százalékuk volt, míg az RTL Klubnak 25,8. A 18-49-es korcsoportban 34,2 százalék áll szemben az RTL Klub 26 százalékos mutatójával - közölték. Megjegyzik: a péntek mellett a vasárnap is a TV2-nek volt sikeresebb: piacvezető hírműsoraival, a Tényekkel és a Naplóval, vasárnap esti filmjével és Hajdú Péter talk showjával, a Frizbivel főműsoridőben 27,5 százalékos közönségarányt ért el a célcsoportban, míg az RTL Klubnál ez a mutató 25,5 volt a TV2 tájékoztatása szerint.

Jócskán akadt ünnepelnivalója a vetélytársnak is. A múlt héten főműsoridőben a 18-49 éves korosztály 31,4 százaléka nézte az RTL Klubot, míg a TV2-re 22,3 százalék kapcsolt. A középmezőnyben az M1 (4,7 százalék) után a Viasat3 következik 4,3 százalékkal; őket követi a Cool (3,9 százalék), majd a Film+ (3,4 százalék). Az elmúlt héten 5 estét nyert az RTL Klub. A hét legnézettebb műsora a 18-49 éves nézők körében ismét az X-Faktor lett, szombat este a 18-49 éves nézők 55,2 százaléka választotta az RTL Klub zenei tehetségkutatóját. Az első élő adást a teljes lakosságra nézve 2,4 millió néző követte figyelemmel, ezzel ez lett az X-Faktor eddigi legnézettebb adása.

Az RTL Klub online felületeinek minden idők legjobb látogatottsági adatait hozta az X-Faktor első élő adása. Már szombaton este rekord közeli volt a látogatottság, hiszen a televíziós adással párhuzamosan a rajongók élőben chatelhettek kedvenceikkel az X-Faktor Csirip falán keresztül. Sőt, egy webkamera segítségével a kulisszák mögé is betekinthettek. Az igazi sikert a másnap hozta meg az RTL Klub Online számára: október 17-én vasárnap 294 705 egyedi látogató kereste fel az rtlklub.hu felületeit a Webaudit adatai szerint. Az X-Faktor műsoroldala 86 ezer látogatót vonzott, az RTL Most internetes portálon pedig 75 ezernél is többen nézték vissza az X-Faktor első döntőjét. Szintén rekord, hogy 446 543 alkalommal tekintették meg a látogatók a zenei tehetségkutató produkcióinak videóit - közölték.

Cseppben az élet

1 napja

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.