2012. augusztus 16.

Bejött a váltás a Chello csatornáinak

Mindkét átfazonírozott adó 100% feletti nézettség-növekedést produkált célcsoportjában, közölték.

Mindkét átfazonírozott adó 100% feletti nézettség-növekedést produkált célcsoportjában, közölték.

Bejött a július eleji arculatváltás a Chello Central Europe két csatornájának: mind a Filmmúzeumból kialakított Film Mánia, mind a Zone Romanticából lett Film Café jelentős nézettség-növekedést ért el a megújulás nyomán. Mint a médiacég közölte: az átalakítás ugyanakkor már a hivatalos arculatváltást megelőzően elkezdődött, így a nézettség felfutása ezt megelőzően is érezhető volt már.

A Film Mánia nézettsége az előző év azonos időszakához képest 115,6 százalékos növekedést mutat a 18-49 éves nézők körében, közölte a Chello a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozva. Az emelkedés a július 2-i arculatváltás után is megmaradt és júniushoz viszonyítva további 19,3 százalékkal emelkedett.

Ezzel párhuzamosqan a Film Café átlagos közönségaránya az arculatváltást követően a teljes lakosság körében az előző hónaphoz viszonyítva 71,4 százalékkal emelkedett, míg a kereskedelmi célcsoportban csaknem háromszorosára nőtt.

"A filmcsatornáink megújítására elsősorban a megváltozott nézői igények miatt volt szükség. Az újonnan kialakított friss és fiatalos arculattal, a populárisabb tartalommal a régi nézőközönség mellett egy új, a lendületesebb akciófilmekhez és a filmgyártó nagyhatalmak kasszasikereihez, valamint a könnyed, érzelmes családi mozihoz szokott célcsoportot is meg tudjuk szólítani. A jelen nézettségi adatok, melyek úgy érzem, még rejtenek magukban potenciált, igazolnak minket és jelzik, jó döntéseket hoztunk és jó úton járunk" - értékelte az eredményeket Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója.