2010. november 15.

Bekavart a belpolitika

Nyílt levélben tiltakoztak az osztrák közmédia neves munkatársai, mert szerintük politikai nyomásra kaptak főnököt.

Nyílt levélben tiltakoztak az osztrák közmédia neves munkatársai, mert szerintük politikai nyomásra kaptak főnököt.

Amióta újságíróként itt dolgozunk, még soha nem sérült annyira az ORF közszolgálati imázsa, mint ezekben a napokban. Mit tettek felügyelőbizottságaink ennek orvoslására? – teszik fel a kérdést a Der Standard által idézett levélben, jelezve, hogy a legrosszabbtól tartanak.

Tiltakozásuk kiváltó oka, hogy a testület – baloldali és zöld voksokkal – leváltotta a társaság hírigazgatóját, és nem a főintendáns által javasolt személyt, hanem a szociáldemokraták támogatta embert ültetett a helyére. Kifogásolják azt is, hogy a hivatalosan politikailag független tagok szinte minden esetben párt-érdekvonalak mentén szavaznak a testületben – tisztelet a kivételnek.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.