2010. augusztus 31.

Beletúrnak a médiacsomagba

Több részén pontosítaná a „médiaalkotmány” szövegét a parlament kulturális bizottságának fideszes elnöke, aki már be is nyújtotta javaslatát a Háznak.

Több részén pontosítaná a „médiaalkotmány” szövegét a parlament kulturális bizottságának fideszes elnöke, aki már be is nyújtotta javaslatát a Háznak.

Közlése szerint a szakmai szervezetekkel folytatott egyeztetések eredménye a négy pontból álló csomag, amely egyebek mellett definíciókat pontosítana. "Egyértelművé tesszük, hogy nemcsak a klasszikus médiaszolgáltatások, tehát a rádió és a televízió tartozik a törvény hatálya alá, hanem a nyomtatott sajtó is, a tömegtájékoztatást végző internetes újságok is, a lekérhető audiovizuális tartalmakat nyújtó szolgáltatások is" – közölte L. Simon László.

Emellett precízebbé tenné, hogy milyen ügyekben van az állami szerveknek felvilágosítási kötelezettsége, és a kezdeményezésben foglaltnál részletesebben fejtené ki, mely médiumok tartoznak a regisztrációs kötelezettség hatókörébe. Megjegyezte: szerinte majd a médiatörvényben kell részletesen rendezni, hogy milyen nyilvántartási kötelezettség vonatkozik a lekérhető médiaszolgáltatásokra. (Az online tartalmak mellett ezekre is kiterjesztené egyébként a képviselő a válaszadás lehetőségét.)

Ugyanakkor a törvénybe foglaltatná a fideszes honatya, hogy közszereplő nem vonhatja vissza nyilatkozatát, ha az közérdekű üggyel kapcsolatos.

Címkék: médiapolitika jog

Jön a Better Call Saul 4. évada

1 órája

Az AMC egyik legnépszerűbb saját gyártású sorozata, a „Better Call Saul” 4. évada szeptember 27-én, csütörtökön 23:45-kor debütál a csatornán.