2014. március 24.

Belga hírügynökségi díj

Középméretű állam nem túl nagy hírügynöksége nyerte el a szakág ernyőszervezetének idei elismerését egy új termékével.

Középméretű állam nem túl nagy hírügynöksége nyerte el a szakág ernyőszervezetének idei elismerését egy új termékével.

Belgium roppant frappáns nevű hírszolgálata, a Belga a győztes, pontosabban annak BelgaBox nevű szolgáltatása. Ez gyakorlatilag platformtól függetlenül kínál állandó hozzáférést az újságíróknak a hírügynökségi anyagkínálathoz. Az Európai Hírügynökségek Szövetsége (EANA) méltatása szerint a BelgaBox remek példája annak az innovációnak, amely a hírügynökséget felhasználóival összeköti.

A szolgáltatás vonzó voltát mutatja, hogy alig pár hónap alatt ezernél is több felhasználót gyűjtött a szolgáltatás. Az EANA-díjat a hírügynökségek szervezetének szeptemberi horvátországi közgyűlésén adják át a belga hírügynökség IT-főnökének.

Film készül a Ford és a Ferrari párharcáról

1 órája

Matt Damon és Christian Bale Oscar-díjas amerikai színészek főszereplésével forgatják azt az egyelőre cím nélküli filmet, mely a Ford és a Ferrari hatvanas évekbeli vetélkedéséről szól és jövő június végén mutatják be.

Az új Jurassic-film nyerte a hétvégét

1 órája

Könnyedén nyert a Jurassic World: Bukott birodalom az észak-amerikai mozik jegypénztárainál, 150 millió dollárért (42 milliárd forintért )váltottak rá jegyet a nyitó hétvégén.