2012. március 08.

Bemutatták az új iPadet

A nagy várakozást követően az Apple bejelentette az újgenerációs táblagépét és az AppleTV-n is fejlesztettek.

A nagy várakozást követően az Apple bejelentette az újgenerációs táblagépét és az AppleTV-n is fejlesztettek.

Magyar idő szerint szerda este Tim Cook Apple-vezérigazgató bemutatta az új Apple TV-t és az új iPadet, pontosabban Az Új iPadet, lévén a táblagépet nem iPad3-nak és nem is iPad HD-nek nevezték az eseményen, pedig ezek a nevek forogtak korábban. A név kevésbé fontos a sajtóeseményen közölt adatokhoz képest:Tim Cook a PC-utáni korról beszélt, s mint elmondta, csak az utolsó negyedévben 15,4 millió iPadet adtak el, ami az összes PC-gyártó teljesítményét túlszárnyalja (HP: 15,1 millió, Lenovo 13 millió, Dell 11,9 millió).

Az új iPad tudja a 4G/LTE szélessávú technológiát, a retina display néven emlegetett képernyő 2084x1536 felbontású (3,1 millió pixel), és az új táblagépbe épített A5X processzor négyszer gyorsabb, mint elődje. A kamera 5 megapixeles, a gép arcfelismerő funkcióval rendelkezik. Töltés nélkül az új iPad tíz órán keresztül fogja bírni, 4G-n pedig kilenc órán keresztül.

Az amerikai és néhány más kulcspiacon 2012. március 16-tól kapható a már előrendelhető tablet. Azt hogy a magyar felhasználók mikor vehetik kézbe, még nem tudni. Az ár nem változik az iPad2-höz képest, a 16 gigás, kizárólag WiFi képes, azaz a legolcsóbb verzió 499 dollártól indul.

Csökken viszont az iPad2 ára, amely 399 dollártól lesz kapható, ez jelentős áresést jelent. Részben ennek kapcsán közölt gyorselemzést a Webisztán a bejelentést követően. Eszerint a bejelentés legalább annyira szólt a - még mindig újnak számító - iPad2 árcsökkenését váró, lassabban adoptáló fogyasztóknak, mint a mindig újra éhező korai elfogadóknak. Marketing szempontból így tud az Apple jobban építkezni a táblagépes piacon, ahol az androidos gépek szintén erősen nyomulnak az iPad farvizén.

 

Hasznos linkek:

iPad site az Apple oldalán

Mashable live az eseményről, képekkel

Webisztán gyorselemzés