2010. augusztus 23.

Berlusconi megmentése

Mentőövet dobott az olasz miniszterelnök médiabirodalmának a római parlament, amikor megszavazta az adóamnesztiát.

Mentőövet dobott az olasz miniszterelnök médiabirodalmának a római parlament, amikor megszavazta az adóamnesztiát.

Az új szabály szerint ha tíz évnél hosszabb ideje tart már a jogvita egy adótartozásról, a beperelt cég a vitatott összeg öt százalékának megfizetésével rendezheti az ügyet. Ellenzéki politikusok, publicisták, de még a társaságnál évtizedek óta publikáló szerzők némelyike szerint is ezt a regulát a milánói Arnoldo Mondadori Editore Spa-ra szabták, amelynek 350 milli eurós vitatott számlája van. A legnagyobb olaszországi könyvkiadó 50,1 százalékának tulajdonosa pedig nem más, mint a Berlusconi-család Fininvest nevű cége.

A cég számára már csak azért is nagy könnyebbséget jelenthet, hogy így 17,5 millió euróért kivásárolhatja magát az ügyből, mert a társaság első féléves forgalma 730, nettó nyeresége pedig körülbelül 15 milli euró volt.

Hol tart a magyar banki digitalizáció?

6 órája

Magyarország a hetedik helyen áll a vizsgált kilenc közép-kelet-európai ország rangsorában. Az elemzésbe vont nyolc legnagyobb hazai bank digitális fejlettsége csak a szlovén és a lettországi szereplőknél bizonyult jobbnak.

Megvannak a friss adatok! Ki a piacvezető?

6 órája

2018-ban a Sláger FM a leghallgatottabb adó Budapesten és Pest megyében - közölte a rádió stábja a friss adatokra hivatkozva. Ezt viszont vitatja a Rádió1 és a Retro Rádió.