2011. március 25.

Berlusconival riogatják a médiaszabadság híveit

A vigyorgó olasz kormányfőt ábrázoló hirdetésekkel száll be a németországi tartományi választási kampányba az ARD és a ZDF televízió.

A vigyorgó olasz kormányfőt ábrázoló hirdetésekkel száll be a németországi tartományi választási kampányba az ARD és a ZDF televízió. A hirdetésen az olvasható: a demokrácia olyan erős, amilyen erős a média.

A Satundkabel.de szakportálon ismertetett kampány szövege szerint Németországnak van a világ egyik legsokszínűbb és legszínvonalasabb médiája. Silvio Berlusconiról viszont szinte minden németországi választó is tudja, hogy gyakorlatilag monopolhelyzetet élvez az országban a magán-médiabirodalma, és ennek köszönhetően politikai hatalma is szinte korlátlan.

Az ARD és a ZDF egymástól független köztelevíziók, az elsőt tartományi sugárzók szövetségeként tartják számon, a másik szövetségi együttműködést megvalósító nonprofit alapon létrehozott televíziós vállalkozás, és kettejük német piaci részesedése együtt is 30 százalék alatt van.

Az ARD és a ZDF közös reklámja

A Berlusconit ábrázoló reklámot a két televízió marketingesei a Serviceplan Berlin kreatív ügynökséggel együtt alkották meg. A média függetlensége, szabadsága és a demokrácia mellett kiálló alkotást a választások által érintett három tartományban megjelenő lapokban, internetes oldalakon és elektronikus hírlevelekben is láthatja a lakosság.

A Facebook ismét lecsapott

8 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.