2010. május 26.

Betámadták Berlusconit

Politikai síkra csúszott, majd a bíróságon folytatódhat két nagy olasz médiabirodalom harca. A tét a pénz mellett a befolyás is.

Politikai síkra csúszott, majd a bíróságon folytatódhat két nagy olasz médiabirodalom harca. A tét a pénz mellett a befolyás is.

A Mediaset-birodalmat tulajdonló Silvio Berlusconi miniszterelnök ugyanis egy olyan törvényt kíván elfogadtatni a római parlament mindkét házában, amely lehetetlenné tenné, hogy az ügyészség az eljárás során felhasználja a gyanúsítottak lehallgatott beszélgetéseit, de azt is, hogy rács mögé dugható az az újságíró, aki beszámol az ilyen eljárásokról – írja a Népszava.
A lap szerint a tervezet részben a Rupert Murdoch-féle Sky Italiát célozza, amely egyre hevesebb támadásokat intéz a mind népszerűtlenebb kormányfő ellen. Nem véletlen, hogy a csatorna ellentámadásba lendült, s valóságos mozgalmat indított Berlusconi tervezetével szemben. A konfliktus nem csupán a sajtószabadságról, de a pénzről is szól: hatalmasat dobott a Sky táborán, hogy a cég az olasz ligameccsek után megszerezte a Bajnokok Ligája meccseinek közvetítési jogát is.

A földi sugárzású digitális televíziózás elterjedésével teljesen átrajzolódik a médiatérkép. A Sky ugyanis már nemcsak műholdról, hanem egy set-top-box és pendrive segítségével egy egyszerű szobaantennával is elérhető az olaszok számára. Márpedig a Sky hírműsorai és programjai nem kímélik Berlusconit. Újabb mérföldkő lehet 2011, amikor a Sky már nemcsak fizetős műsorokkal szórakoztathatja a publikumot. 2012 végén pedig, amikor végérvényesen lekapcsolják az analóg csatornákat az éterből, egy csapásra háttérbe szorulhat a miniszterelnök médiabirodalma.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

56 perce

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

7 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.