2011. december 07.

Betiltanák a flashmobokat

Legalábbis Cleveland városában ilyen értelmű törvényt hoznak. Azzal érvelnek, hogy egyszerűen túl sok az ilyen események kapcsán a bűntény.

Legalábbis Cleveland városában ilyen értelmű törvényt hoznak. Azzal érvelnek, hogy egyszerűen túl sok az ilyen események kapcsán a bűntény.

Nem lehet a jövőben flashmobot rendezni és azon résztvenni Cleveland városában, mivel a vezetőségnek elege lett abból, hogy egy sor incidens kíséri az ilyen eseményeket - írja a MediaPost. A városvezetés azután döntött a tiltás mellett, hogy több flashmob alatt történtek lopások, anyagi kárt okozó rendbontások és egyéb, törvénybe ütköző cselekedetek.

Az új szabályozás szerint súlyos büntetés jár minden olyan négy főnél nagyobb társaságnak, amelyik a közösségi médiában hozza össze a találkozót, és valamilyen módon megsérti a törvényeket. Aki illegális flashmob szervezésbe keveredik, az ezer dolláros büntetésre vagy akár hat hónapig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

Ez egyébként nem az első próbálkozás, első körben még magukat a közösségi médiumokat is vádolhatóvá tették volna az illegális gyülekezők megszervezéséért, ám ezt végül alkotmányellenesnek találták, így marad a mostani verzió. Más kérdés, hogy ez a rendelkezés - amelyet még nem írt alá a városvezetés - sem biztos, hogy megállja a helyét az alkotmányossági próbán, és azzal kapcsolatban is vannak kétségek, hogy be lehet-e egyáltalán tartatni.

Címkék: flashmob amerika