2012. december 05.

Bezár a Nokia

Miközben a ma még prémium szegmensnek számító (és éles piaci versennyel megáldott) 4G-ben erősít, bezárja egyik gyárát a Nokia Siemens Networks.

Miközben a ma még prémium szegmensnek számító (és éles piaci versennyel megáldott) 4G-ben erősít, bezárja egyik gyárát a Nokia Siemens Networks.

A két cég drótnélküli hálózati megoldásait előállító vegyesvállalat németországi gyárának bezárása a veszteségeket költség-lefaragásokkal mérséklő társasági stratégia része. A tavaly bejelentett cél szerint jövőre egymilliárd euróval költene kevesebbet a társaság, mint 2011-ben. Még nem tudni, pontosan mikor, de 2013-ban bezár a bruchsali üzem, ami 650 fős létszámleépítést jelent.

A cégvezetés egyelőre annyit közölt: minél gyorsabban meg akarják tenni a lépést, de – a jó német gyakorlathoz híven – csak azt követően cselekszenek, hogy az üzemi tanács minderre rábólintott. Kérdés, hogyan illeszthető a visszafogás a negyedik generációs mobilszolgáltatásra fókuszáló cégstratégiába.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

1 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.