2014. május 15.

Bezár az iWiW

2014. június 30-án lekapcsolják a magyar közösségi oldalt, jelentette be az Origo.

2014. június 30-án lekapcsolják a magyar közösségi oldalt, jelentette be az Origo.

12 év után búcsút int a felhasználóknak az iWiW. 2014. június 30- ig lehet még egy utolsót játszani és nosztalgiázni a közösségi oldalon, ahol egy kattintással lehet digitális időkapszulát igényelni, és a személyes dolgokat lementeni.

Az iWiW 2005 és 2010 között Magyarország leglátogatottabb portálja volt, a csúcsidőszakban naponta 1,5 millióan keresték fel. Berkein belül 4,7 millió adatlap és fél milliárdnyi kapcsolat kelt életre, közölte az Origo Zrt.

Aztán jött a Facebook, és a két site látogatottsági görbéje 2010 végén ért össze. Az iWiW-et jegyző Origo még négy évig kitartott terméke mellett, ám az oldal fenntartásának már nem látja további értelmét.

"Az iWiW hangsúlyos szerepet játszott a magyar internetezés elterjedésében és az online tartalomfogyasztásban, ezt tőle elvitatni nem lehet. Az emberek többségének azonban bőven elegendő egy közösségi oldalt kezelni, és érthető, hogy ezt inkább egy nagyobb presztízsű, nemzetközi oldalon teszik meg, ahol ráadásul külföldi ismerősökkel is kapcsolatba léphetnek. Sok más ország tapasztalatait látván azt gondolom, szép az az öt év, amíg a két közösségi site meg tudott lenni egymás mellett, ám a folytatást a fentiek tükrében már nem láttuk ésszerűnek, így a 2014 májusában lejáró üzemeltetési szerződésünket már nem hosszabbítjuk meg" - mondta Vaszily Miklós vezérigazgató.