Október 25-én, szerdán rendezték a Big Picture konferenciát, ahol a legnagyobb hazai kereskedelmi csatornák képviseltették magukat.

„A vasárnapon kívül, amikor a Sztárban sztár fut a TV2-őn, nincs olyan nap, amikor ne az RTL Klubot néznék a legtöbben főműsoridőben”

– mondta Kolosi Péter, az RTL Klub vezérigazgató-helyettese és programigazgatója.

November 4-én debütál a csatornán a ValóVilág 9, illetve visszatér a Konyhafőnök VIP is, amiben Rácz Jenő és Sárközi Ákos ezúttal egymással is megküzd: a két séf sztárokból álló csapatokat fog irányítani.

Az RTL Csoport blockbusterekkel is jelentkezik, amelyet a Disney, valamint a Warner Brothers szolgáltat a csatornának: láthatóak lesznek többek között a Csillagok Háborúja egyes részei, a Doctor Strange, valamint a Legendás állatok és megfigyelésük is. Továbbá hazai produkciókat is sugározni fog a társaság: érkezik a közeljövőben a Budapest Noir, a Brazilok, Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta, illetve az X – A rendszerből törölve is.

Folytatódik a nagy sikerű Doctor Murphy, de érkeznek új sorozatok is, többek között a God friended me.

 

 

Napi fikciós telenovellát is indít az RTL Klub Drága örökösök névvel, amelyben feltűnik Koltai Róbert. Ezen kívül érkezik a Tanár második évada, amelyben az új női főszerepet Trokár Nóra alakítja, de látható lesz két fiatal színésznő, Mich Juli és Schmidt Sára is.

További két sorozattal is jelentkezik a csatorna: jön a televíziók képernyőjére Ujj Mészáros Károly rendezésében és Balsai Móni főszereplésével az Alvilág, valamint a teljesen magyar (tehát nem külföldről átvett) Mellékhatás is, amelyben olyan színészek kaptak főszerepet, mint Borbély Alexandra, Tenki Réka és Nagy Zsolt.

Ezen kívül 2019-esben is visszatér az X Faktor, a Survivor, az Éjjel-Nappal Budapest, valamint a Barátok közt is.

Átalakítja a csomagjait az R-Time
Dudás Gergely, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, valamint az R-Time ügyvezetőjének előadásából kiderült, hogy a sales house csomagjait egyszerűsíteni, digitális ajánlatát pedig erősíteni fogja. Az 1+ csomagban a reach- (elérés), a 3+ csomagban a gyakoriság építés kerül a fókuszba.

Újabb csatornákat indíthat a jövőben a TV2 Csoport

„Indulhatnak a jövőben további csatornák”

– mondta el előadásában Zájer Attila, a TV2 ügyfélkapcsolati igazgatója.

Prezentációjában kiderült, hogy 2019-ben visszatér a Pénzt vagy éveket Kasza Tibor vezetésével, illetve a Bezár a bazár és a Séfek séfének következő évada is látható lesz, utóbbit Ördög Nóra helyett Liptai Claudia vezeti, ugyanakkor folytatódni fog a csatorna másik gasztro-vetélkedője, a MasterChepVIP is.

Gundel Takács Gábor vezetésével a társaság feléleszt egy népszerű formátumot, a Legyen ön is milliomost!, de jelentkezni fog a csatorna egy külföldön már befutott sportrealityvel, az Exatlonnal is.

Valami véget ér
Befejeződik az Atmedia és a History együttműködése, ugyanakkor januártól elkezdődik a sales house és az ATV partnersége – hívta fel a figyelmet Karácsony László, a társaság stratégiai és marketing igazgatójának, majd hozzátette, ezáltal nőni fog a nézői részesedés

Saját gyártás 12 héten keresztül

Épül az AMC új, jövőhéten debütáló stúdiója, ahonnan kiemelkedő sportműsorokat - többek között a cseh Formula 1-et is – közvetíteni fogja a társaság a sportcsatornáin, de a Spectrum Home-ra is készülnek majd innen produkciók – derült ki Nagy Andrea marketing és kommunikációs – és Radnai Péter kreatív igazgató prezentációjából

November 5-től, 12 héten keresztül sugároz a csatorna saját gyártású műsorokat, leginkább talk showkat: hétfőnként Dombovári István vezette Tesztbeszéddel, kedden a D.Tóth Kriszta és Andrással fémjelzett Helló, tesó!-val, szerdánként a több műsorvezetőt is felvonultató Nő Commenttel, csütörtökön pedig az ugyancsak D. Tóth Krisztához köthető Elviszlek magammal-al jelentkezik a Spectrum Home. Továbbá a Spectrumon a társaság bemutatja a Volt egyszer egy Vadkelet című 5 részes sorozatát, amit a népszerű Emir Kusturica vezet.

Szeretnénk MTV Unplugged-ot?

„A Viacom sok hazai előadóval ápol jó kapcsolatot, így ha megvan a hirdetői igény, akkor készülhetnek MTV Unplugged részek Magyarországon” – mondta előadása során Harsányi Gábor, a társaság country managere. Érkezik az országba a Paramount+ OnDemand-szolgáltatás, amelybe az említett csatorna műsorain kívül, a Comedy Central, az MTV és a Nick Jr tartalmai is megtalálhatók lesznek, de a prezentációból kiderült az is, hogy a Nickelodeon Play alkalmazás hazai bevezetéséről elkezdték a vállalat képviselői az egyeztetéseket.

Kézi vb öt éven át

A következő öt évben láthatóak lesznek az M4 Sport műsorán a kézilabda világbajnokságok – tudtuk meg a nemrégiben az MTVA élére kinevezett Papp Dániel vezérigazgatótól. Ezen kívül a köztévé műsorán lesz (és jelenlegi is fut) több olimpiai kvalifikációs torna is, mint a vizes-, a birkózó-, az atlétikai-, az asztalitenisz-, a vívó-, az öttusa- és a kajak-kenu világbajnokság.

A la carte

A Sony sem áll le a haza gyártással: érkezik a Herendi Gábor és Szilágyi Fanni rendezte, most még csak A la carte munkacímet kapott, hazai gyártású drámasorozat, amelyben Gryllus Dorka, Simon Kornél, Badár Sándor, Száraz Dénes és Pokorny Lia játssza a főbb szerepeket. Egyébként a produkció írói csapatában megtalálható Rudolf Péter is.

Visszatér az Ide Süss!, ezúttal azonban Hajós András helyett Ábel Anita vezeti a műsort Sass Danival az oldalán. Továbbá 4 sorozatot is megvásárolt a társaság, látható lesz a The Rookie, a Harrow, a S.W.A.T. és a Designated Survivor is.

 

A cikk szerzője Béres Máté

Nézze meg Béres Máté teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.


Elindult a köztárssági elnök podcastje

3 órája

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.