2017. szeptember 27.

Bírságot kapott az RTL Klub

Indokolatlan hangsúlyt fektetett az egyik, áruhiteleket nyújtó pénzügyi intézet termékének bemutatására.

Heti ülésén helyi rádiós frekvenciákra érkezett pályázatok alaki érvényességéről, hálózatba kapcsolódásról és a budaörsi Primanima Nemzetközi Animációs Filmfesztivál támogatásáról is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, amely helytelen termékmegjelenítés miatt bírsággal büntette az RTL Klub televíziós csatornát.

A testület MTI-hez eljutatott közleménye szerint az október 18. és 21. között rendezett animációs fesztiválon összesen 1,5 millió forint értékben jutalmat ajánl fel a legígéretesebb magyar tehetségnek járó George Pal-díj, a közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb magyar film alkotójának járó Macskássy Gyula-díj, valamint a gyermekközönség voksai alapján legnépszerűbb magyar meseanimációnak járó Csermák Tibor-díj nyerteseinek. Tavaly ezeket a díjakat Tóth Luca (Superbia), Bucsi Réka (Love), valamint Bárczy Örs (Hey Deer!) és Gelley Bálint Farkas (Átjáró Másvárosba - Első fejezet: Közbenjáró) nyerte el.

A tanács emellett összesen 400 ezer forint bírsággal sújtotta az RTL Klubot, mert a Bringasáv című műsor áprilisi és májusi adásainak hatósági ellenőrzésekor egyrészt indokolatlan hangsúlyt fektetett az egyik, áruhiteleket nyújtó pénzügyi intézet termékének bemutatására, másrészt a törvény szellemébe ütköző módon ösztönzött a támogató cég termékének megvásárlására.

Mint írják, a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi kereskedelmi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a médiatanács elfogadta a dtm Media Hungary Kft. hiánypótlását, és nyilvántartásba vette a pályázót. Hasonlóan járt el a testület a Telkibánya 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a Médiahíd Kft.-vel is, amely egyedüliként nyújtott be pályázatot, és megfelelt az alaki vizsgálaton.

A Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft., valamint a Radio Plus Kft. közös kérelmére a tanács október 15-étől engedélyezte a Zalaegerszeg 95,1 MHz és a Budapest 96,4 MHz rádiós jogosultság hálózatba kapcsolódását, előbbi Egerszeg Rádió helyett 95,1 Rádió 1 néven folytatja a sugárzást - olvasható a közleményben.

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

2019. április 17.

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.