2013. június 26.

Bíznak az online videoban a hirdetők

A most felfutó hirdetési forma a klasszikus tévészpotokhoz viszonyítva is jól teljesít az eMarketer gyűjtése szerint.

A most felfutó hirdetési forma a klasszikus tévészpotokhoz viszonyítva is jól teljesít az eMarketer gyűjtése szerint.

A marketingesek majdnem háromnegyede tervezi azt, hogy jövőre többet költ márkázott videotartalmakra vagy online videoreklámra - írja az eMarketer. A válaszadók több mint fele gondolja úgy, hogy ezeket a plusz pénzeket a tévés, illetve a display költésekből csoportosítanák át.

A márkatulajdonosok 58 százaléka szerint a digitális videók jobban segítik a fogyasztók elköteleződését, bevonódását, mint a tévéreklámok. 14% gondolja úgy, hogy a két eszköz hasonlóan teljesít, 15% pedig a televízió mellett foglal állást.

A márkaismertség építése terén kevesebben, de még így is 47 százaléknyian voksolnak az online videora. Itt azonban még mindig 31 százalék a televíziós reklámokat találja jobb eszköznek - derül ki a cikkből.

A fentieken túl a jó célozhatóságot látják a márkatulajdonosok jelentős előnynek. 87% gondolja ezt fontos tényezőnek a digitális videóhirdetések mixbe kerülése szempontjából. Sőt, 73% szerint a célzási lehetőségek további javulása befolyásolná, hogy mennyi pénzt fektetnek e területre.

Az eMarketer ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a fogyasztók - egy Starcom-kutatás szerint - ellenállóbbak a digitális videohirdetésekkel szemben, mint az a tévészpotoknál tapasztalható. Ez azt jelzi, hogy a hirdetőknek valóban nem szabad elhanyagolniuk a célzási kérdéseket, illetve arra is figyelniük kell, hogy a tartalom tényleg vonzó legyen, ha nem akarják elriasztani a fogyasztókat.