2010. december 22.

Bizonytalan T-csoport

Nagy a bizonytalanság a nyereségének mintegy felét különadóként befizető Magyar Telekom Nyrt.-nél – nyilatkozta a társaság első embere.

Nagy a bizonytalanság a nyereségének mintegy felét különadóként befizető Magyar Telekom Nyrt.-nél – nyilatkozta a társaság első embere.

A Figyelő cikke szerint a vezetés nem látja tisztán, hogy a cég milyen gazdasági környezetben fog működni a következő években, és ez a regionális versenyképességét is veszélyeztetheti. Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató Figyelőnek adott interjúban beszél arról is: az egyik legnegyobb kérdés számukra az, meddig marad érvényben a szektort sújtó különadó.

„Ez most a legnagyobb problémánk. A törvény három évre szól, és ez legalább biztos pontnak tűnik. (…) Ám 2012 után teljes a bizonytalanság. A költségvetésben van egy jövőre vonatkozó előrejelzés „egyéb iparágak különadója” címen, és ott 2013–2014-re be van tervezve egy összeg, a mostani adónak mintegy a fele. Próbáltuk ezt a dolgot tisztázni, de a különböző kormányzati helyekről nem kaptunk egységes válaszokat. Nem tudjuk, mire készüljünk. Legutóbb azt mondták, majd három év múlva lehet az ügyről tárgyalni. Nekünk viszont most kell döntenünk arról, mi legyen 2–3 év múlva, vagy mondjuk 2020-ban. Ha ekkora a bizonytalanság, akkor nem tudunk dönteni, ha pedig elhalasztjuk a döntéseinket, annak káros következményei lesznek – igaz, nem most, hanem évek múlva. Ez senkinek sem jó. Különösen nem a hazai beszállítóinknak és azok alkalmazottainak, akik hosszú távon építenek a szektor húzóerejére” – mondta.

„Pletykák mindig vannak, de jelenleg nincs ilyen tervünk az Origóval. Kezd magára találni, a megújítása sikeres volt, azóta sokkal izgalmasabb tartalmakat kínál, és további újításokat tervezünk vele. Ezekre koncentrálunk” – válaszolta a lap egyik kérdésére, míg közösségi portáljuk sorsáról úgy nyilatkozott, szerinte nem eszi meg az iWiW-et a Facebook, bár kétségtelenül növekszik, de nem érezzük a hatását, mert az iWiW-felhasználók száma nem csökken. Vannak országok, ahol a Facebook valóban lenyomta a helyi versenytársát, de van, ahol nem. Én arra számítok, hogy mi az utóbbi kategóriába tartozunk.”