2011. október 26.

Blikk-rekord 3D-vel

2011. október 13. és október 19. között háromdimenziós képekkel jelent meg Magyarország legolvasottabb napilapja, a Blikk.

Október 13-19. között háromdimenziós képekkel jelent meg Magyarország legolvasottabb napilapja, a Blikk. A 3D-hét első lapszáma 245.000 példányban fogyott, és ezzel eladási rekordot döntött.

A Blikk egy hétig minden nap 3D-s fotókkal jelent meg. Az október 13-i ingyenes 3D-szemüveget tartalmazó lapszámból majdnem 20%-kal több fogyott, mint egy héttel korábban, ugyanazon a napon. Figyelembe véve, hogy a korábbi héten még zajlott a Blikk Bumm őszi promóciója - amely szintén eladási rekordokat döntött -, a növekmény még inkább figyelemre méltó. Ha egy átlagos eladást produkáló héthez viszonyítjuk a számokat, akkor a növekedés valójában több, mint 30%-os - adta hírül a kiadó.

„A speciális lapszám elkészítésében a Ringier szinte teljes vertikuma közreműködött. A szerkesztőség rengeteg 3D-s anyagot készített elő, de e mellett számos más társosztály munkájára is szükség volt. A gyártás-adminisztrációs osztálynak fel kellett készülnie a speciális, 3D hirdetések kezelésére, a gyártási osztály a 3D szemüveget gyártását szervezte meg, a nyomda behúzta a szemüvegeket, a terjesztés felmérte a várható, megnövekedett keresletet” – mondta el Papp Gábor, a Blikk divízióigazgatója.

A 3D hetet támogató kampány során a Ringier fogyasztói és B2B kampányt is szervezett. Ügyfeleknek szóló integrált, "branded content" kampány szerepelt a Kreatívban: a Blikk 3D szemüvegét ide is behúzták, és ezzel lehetett megtekinteni a társasági rovat térhatású képeit. Kétnapos mini kampány futott az RTLKlubon, a TV2-n, a VIASAT3-on, valamint a Neo, a Class FM és a Rádió 1 adókon. A kreatív terveket a Carbon készítette.

A Blikk gerilla-akciót is tervezett: október 13-án kora reggeltől délig 3D-szemüvegben Blikket olvasó fiatalok lepték el a budapesti tömegközlekedést. Az akciót a Bistro bonyolította le. A 3D-szemüveg és a 3D-hét támogatója a Media Markt volt.

Címkék: blikk 3d