2014. június 04.

Bloggerekre épít a FAZ és a Handelsblatt

A FAZ rögtön videóbloggerrel erősíti a tartalmat, míg a Handelsblatt bloggere a poltika szerepét feszegeti az internet szabályozásában.

A FAZ rögtön videóbloggerrel erősíti a tartalmat, míg a Handelsblatt bloggere a poltika szerepét feszegeti az internet szabályozásában.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) és a Handelsblatt is bloggerekkel színesíti keddi kiadásait. A frankfurti napilapban a fiatal kora ellenére már díjat is nyert videóbloggerrel, Tilo Junggal fognak beszélgetni, míg a Handelsblattban Nico Lumma írásai jelennek majd meg „A transzformátor” című rovatban. Első bejegyzésében Lumma azt a kérdést feszegeti, hogy vajon a politikának inkább a megfigyeléstől kellene-e megvédenie a polgárokat, ahelyett, hogy az internetóriás ellen intéz támadásokat.

A FAZ-nál újdonságnak számít a videóblogger, ezért már május végén bemutatták Jungot az olvasóknak. A lap új koncepciójába mindez teljesen beleillik: Mathias Müller von Blumencron, a Spiegel volt főszerkesztőjének őszi csatlakozása óta egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a digitális területre. A Handelsblatt vezetőpárosa, Gabor Steingart kiadó és Hans-Jürgen Jakobs főszerkesztő szintén minden csatornán szabad utat enged a véleménynyilvánításnak.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Címkék: FAZ handelsblatt blog