2016. július 01.

Blokkol az Apple

A szakértők csőrét már piszkálja az új, amúgy teljesen kézenfekvő ötlet, amivel a cég előrukkolt. Minket meg az nyugtathat meg, hogy nem eszik olyan forrón a kását.

A BBC beszámolója szerint olyan technikai megoldást védetett le az Apple, amely megakadályozza, hogy nagy nyilvános rendezvények – például koncertek, sportesemények – helyszínén saját felvételeket készítsen a nép egyszerű gyermeke. A 2011-ben bedobott és azóta csiszolgatott ötlet szerzői ogi szempontból telitalálat lehet – a felhasználók egyöntetű tetszését azonban bizonnyal nem nyeri el. Az infravörös technológián alapuló módszer ugyanis zavarhatja a telefontulajdonosokat, akik így nem rögzíthetik (és küldhetik tovább akár azonnal) a történteket.

Ez az ötlet egyesek szemében ronthatja az Apple reputációját – idézi a BBC internetes kiadása Stuart Miles, a Pocket Lint kütyüoldal alapítójának véleményét, aki szerint „az emberek szeretik a szólásszabadságot, és ki az az Apple, hogy megmondja, mit vehetek fel”. A szakember ugyanakkor le is háti a fortyogók kedélyét. A nagy cégekhez hasonlóan az Apple is egy csomó olyan szabadalmat levédet, amit egy speciális célra fejlesztettek ki, aztán egy teljesen másikra használnak majd fel – hangsúlyozta a kütyüspecialista.

Hamarosan Debrecenben is elindul a Taxify

13 órája

Már toborozza a sofőröket a Taxify és pár héten belül indul a szolgáltatás tesztüzeme Debrecenben - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.