2017. szeptember 18.

Bővül Andy Vajna rádiója

Zalaegerszegen is megszólalhat a Rádió 1.

Újabb adó csatlakozhat a Rádió 1-hez, ugyanis hálózatos együttműködésre vonatkozó szerződést kötött a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. és a Radio Plus Kft. Az Egerszeg Rádiót működtető zalaegerszegi és a Rádió 1-et üzemeltető cég napokon belül hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtanak be a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsához - írják a szerkesztőséghez eljuttatott közleményben.

"A helyi hallgatók igénylik, hogy országosan is ismert műsorokat halljanak a rádióban, de szükségük van a helyi tartalmakra is, így ezeket továbbra is itt, Zalaegerszegen fogjuk biztosítani – mondta Frauenhoffer Márta, a rádió ügyvezetője. – A helyi tartalom mennyisége nem csökken, a híreket helyben szerkesztjük, azok a műsorvezetők tolmácsolják ezeket a jövőben, akiktől a hallgatók már megszokhatták. Ezzel a változással a zalaegerszegiek olyan rádiót kapnak, amelynek nagyon jó a zenei kínálata, és követhetik többek között a legkedveltebb reggeli műsort, a Balázsékat is. A hirdetőink pedig lehetőséget kapnak arra, hogy elérjék az országosan legnépszerűbb kereskedelmi rádió felületeit is."

A Rádió 1 hálózata jelenleg 22 városban és azok vonzáskörzetében naponta közel 1,3 millió hallgatót ér el, ezzel az ország leghallgatottabb kereskedelmi rádiója. A tervek szerint hamarosan Szombathely is csatlakozhat a Rádió 1 hálózatához.