2014. február 06.

Bocsánatot kért a BBC egykori igazgatója

Mark Thompson a rendkívül drága digitálismédia-projekt meghiúsulása miatt mentegetőzött a parlamentben.

Mark Thompson a rendkívül drága digitálismédia-projekt meghiúsulása miatt mentegetőzött a parlamentben.

Mark Thompson, a BBC egykori vezérigazgatója nemrégiben nyilvános bocsánatkérést intézett a parlamenthez a rendkívül drága digitálismédia-projekt meghiúsulása miatt. Thompson, aki jelenleg a The New York Times vezérigazgatója, 2004-től 2012-ig vezette a BBC-t. Hivatali ideje alatt indult el az a 205 millió dolláros projekt, melynek keretében megvalósult volna a BBC anyagainak digitalizálása. A főként közpénzből finanszírozott kezdeményezés azonban számos nehézségbe ütközött, majd 2012-ben le is állították, amikor nettó 160 millió dolláros veszteséget termelt - írja a The New York Times.

Hétfői beszédében hangsúlyozta, hogy részéről teljes mértékben kizárható a parlament vagy a BBC vezetőségének szándékos félrevezetése. Thompsont már korábban is érték kritikák, miután a vállalat vezetőségi tagjait hatalmas összegekkel honorálta. Saját elmondása szerint e pénzek kifizetése szükséges volt, és összességében hozzájárult a BBC költségcsökkentéséhez.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Legendás rockerek A Dal színpadán

1 napja

Szombat este A Dal 2019 második elődöntőjét láthatják a Duna Televízió és a Duna World nézői. A versenyzők mellett ismét legendás vendég-fellépő áll színpadra: február 16-án a Republic együttes zenél majd.

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

2 napja

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg.