2011. június 03.

Bónokat osztogatnak a magazinok

Több mint félszáz francia magazin lép közös promóciós akcióba a hónap közepén. Azoknak, akik egyszerre két lapot vásárolnak, egy eurót visszafizetnek.

Több mint félszáz francia magazin lép közös promóciós akcióba a hónap közepén. Mindazoknak, akik egyszerre két lapot vásárolnak, egy eurót visszafizetnek a magazinok kiadói.

Közös promócióba kezd júniusban több mint félszáz magazin: amennyiben valaki két lapot vesz egyszerre, egy eurót kap vissza, ha négyet, akkor pedig már két eurót - ajándék bón formájában.

Ezzel a kísérlettel próbálja a magazinok eladását növelni az időszakos lapokat tömörítő francia szövetség. Az eladások ugyanis tavaly 2 százalékkal visszaestek – emlékeztet a Figaro – jóllehet, mint írja, a francia vásárlók évente annyit áldoznak magazinokra, mint joghurtok vásárlására.

Ugyan több francia magazin indított már önállóan ilyen eladást segítő akciót, de arra nem volt példa, hogy több magazinkiadó összállt volna, egyidejűleg megcélozva a médiaügynökségeket, illetve a hirdetőket is. Ez utóbbiak megnyerésére még külön akciókat is szervez majd a szövetség.

A magazinok iránti figyelem általános felkeltését szolgálják az akcióval kapcsolatos más eszközök is, így a nagyvárosi standok feldíszítése, plakátok, más lapokban elhelyezett figyelemfelkeltő anyagok.

Az egyik fő cél megmutatni azt, hogy kölcsönösen jól egészítheti ki egymást a magazinok nyomtatott és digitális változata, illetve azt is, hogy a lapok mennyire közösségiek már, így is jelezve, hogy folyik üzleti modelljük átalakítása.

Címkék: franciaország