2010. június 30.

Borókai: a közmédia szétesett

Nem a politika, hanem a fogyasztó oldaláról kellene megfogni a köztelevízió iránti igényeket – mondta egy interjúban Borókai Gábor.

Nem a politika, hanem a fogyasztó oldaláról kellene megfogni a köztelevízió iránti igényeket – mondta egy interjúban Borókai Gábor.

A Heti Válasz főszerkesztője szerint az új médiaszabályozás „”ki akarja javítani azokat a hibákat, amelyekkel nap, mint nap találkoztunk az elmúlt években”. Ide sorolta, hogy „a gyermekeinket nem tudjuk védeni olyan műsorokkal szembe, amelyek nem nekik valóak”, akárcsak azt, hogy „a közszolgálati média szétesett”.

- Teljesen esetleges, hogy melyik működik és melyik nem. Melyik pazarolja a pénzt és melyik gondoskodik arról jó gazda módjára. Tehát van, van bőven teendő a közszolgálati területén, de általában a média területén is, az internet szabályozatlansága, ez is problémát okoz – jegyezte mg.

Noha ez érzékeny terület, „vannak olyan pontok, ahol szükséges a törvényalkotó akarata, szükséges az, hogy rend legyen és legyenek szabályok, amihez lehet alkalmazkodni” - fogalmazott. Értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, „miért nem a közszolgálati vagy a köztisztviselői utat járja be, tehát miért nem a kormányzat nyújtja be ezt a fontos törvénytervezetet”.

Borókai Gábor a TV2 Tények szerda hajnali adásában elmondta, keresgélik helyüket, hiszen a választások után „nyilvánvalóan kormány közeli lappá vált” a Heti Válasz, „de ez nem azt jelenti, hogy a kormánynak lettünk a szócsöve. Tehát épp olyan kritikusak szeretnénk lenni, hogyha azok az értékek, amelyeket képviselünk, veszélybe kerülnek, vagy sérülnek, akkor mi erről el fogjuk mondani a véleményünket”.