2017. szeptember 06.

Bővül a WhatsApp

A Facebook azokkal a vállalkozásokkal fog szerződést kötni, akik szeretnének ügyfélszolgálati támogatást.

A WhatsApp vállalkozói programja hozzáférést biztosít azokhoz az automatizált eszközökhöz, amik a vásárlókat és érdeklődőket segíthetik - írja businessinsider.com.

A WhatsApp most kisebb volumenű teszteket folytat néhány vállalkozással. Az új stratégiát kedden jelentették be.

Az Index cikke szerint a WhatsApp azt tervezi, hogy személyre szabott ügyfélszolgálati megoldásokat kínálnak: például a bankok vagy légitársaságok üzenetekben értesíthetik az ügyfeleket. Ilyen értesítés lehet például a repülőjáratok menetrendjének változása, vagy a számlaegyenlegünk pénzmozgása. Ezenfelül terveznek egy saját fizetési szolgáltatást is a WhatsAppon belül, amin végső soron ismét a WhatsApp anyavállalata, a Facebook keresne.

Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

11 órája

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival előadásain.

Kezdő youtuberek számára hirdet pályázatot a BugTV

18 órája

A BugTV, a Klikkmánia cégcsoport YouTube marketinggel és csatorna menedzsmenttel foglalkozó üzletága „I. BugTV – Youtuber akarok lenni!″ címmel pályázatot hirdet a jövő videós tehetségei számára.