2010. május 21.

Bővül a kartellvád

Egyre több részlet lát napvilágot a két nagy német tévétársaság elleni kartellvád kapcsán. pedig az eljárás épp csak indul.

Egyre több részlet lát napvilágot a két nagy német tévétársaság elleni kartellvád kapcsán. pedig az eljárás épp csak indul.

Német sajtóértesülések szerint nem csupán a most még ingyen elérhető digitális adások fizetőssé tétele kapcsán vizsgálódik a bonni székhelyű versenyhivatal. Felmerült annak gyanúja is, hogy a két cég összehangolta a reklámblokkoló és a másolásvédelmet átlépő alkalmazások kiszűrésére alkalmas módszerek leküzdését. A két csatorna eddig csupán a szerdai házkutatás tényét erősítették meg, többet nem közöltek.

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a napokban házkutatást tartottak a német kartellhatóság emberei a két magyarországi nagy kertévé tulajdonosainál. Szerdán rohanták le az RTL-csoport kölni, illetve a ProSiebenSat.1 müncheni főhadiszállását. Az első hírek arról szóltak: a gyanú szerint a két cég megegyezett egymással, hogy a jövőben kódolják (és így pénzért teszik hozzáférhetővé) ma ingyenesen fogható digitális adásaikat. Ezzel pedig – szól a feltételezés – a műsortovábbítók és a nézők zsebébe nyúlnak. Három éve egyszer már róttak ki horribilis büntetést a két médiaházra. Akkor azért könnyítették meg 216 millió euróval a kasszájukat, mert bizonyítottnak látták, hogy sértik a versenyelőírásokat a médiaügynökségekkel kötött szerződéseik.

Cseppben az élet

13 órája

Lebilincselő sorozat készült a Béres Csepp feltalálójáról.