2013. február 13.

Bővülés az IKO-nál

Mindhárom tematikus csatornájuknak nőtt az elérhetősége.

Mindhárom tematikus csatornájuknak nőtt az elérhetősége.
Enyedi András

Duplájára emelkedett a SportKlub elérhetősége, a DoQ elérése 50 százalékkal nőtt, míg a Fishing & Hunting 10 százalékkal több háztartásba jut el, mint tavaly - közölte az IKO Kábeltévé. Enyedi András ügyvezető igazgató szerint ez a kábelszolgáltatókkal folytatott tárgyalások eredményességén túl annak köszönhető, hogy a tévék mindegyikét fejlesztették, frissítették.

"A kettő összefügg. Minél jobbak a csatornák, annál kapósabbak a szolgáltatók számára. Megjelentünk új szolgáltatók kínálatában, a meglévők pedig olyan csomagokba helyezték át a kábeltelevízióinkat, amelyek jóval több néző számára elérhetőek. Sok energiát és pénzt fektettünk a csatornák fejlesztésébe. Letisztult a DoQ arculata, új, minőségi műsorokat vásároltunk és 'blokkosítottuk' a tartalmat. Nagyon jó döntésnek bizonyult a Totalcar autós magazin megszerzése. Egy igazán ütős, elsősorban férfiaknak szóló szórakoztatóan ismeretterjesztő csatornát hoztunk létre" - mondta Enyedi András.

Hozzátette, a SportKlub is ráncfelvarráson esett át: saját gyártású műsorokat indítottak, náluk láthatóak a hazai kosárlabda és kézilabda bajnokik, illetve a francia és az olasz bajnokság meccsei. "Nagyon nagy népszerűségnek örvendenek a Sapa Fehérvár AV19 összecsapásai is az osztrák bajnokságban. A Volán jégkorongozóinak hűséges szurkolótábora van."

Enyedi tájékoztatása szerint idén a Fishing & Hunting átalakítása lesz a következő lépés. Frissül a csatorna arculata, nem változik viszont a saját gyártású műsorok aránya, amely jelenleg 40%. A tervek között szerepel az IKO-s tévék elérésének további növelése is, amihez az ügyvezető szerint az ad alapot, hogy a portfoliójuk alapvetően férfias, "ebből a műfajból pedig hiány mutatkozik a magyar piacon."